Voluntariatul - Sens Civic

Asociația Sens Civic
Asociația Sens Civic
Du-te la conținut

Voluntariatul

ASC
Importanța voluntariatului în viața comunității și în viața ta.

Un CV bun ar trebui să fie destul de concis, dar și complet cu toate experiențele relevante pentru a contura identitatea profesională a candidatului. Acesta este motivul pentru care ar putea fi potrivit să incluzi și experiențe de voluntariat în CV-ul tău. Iată cum să faci acest lucru corect.
 
Voluntariatul: ce este?
Termenul „voluntar” indică în general activități de autoajutorare desfășurate în mod gratuit din motive umanitare, de solidaritate, justiție socială, etc.
Voluntariatul se poate desfășura în diverse sectoare, de obicei fiind promovat de organizații sau asociații non-profit și desfășurat cu participarea liberă a cetățenilor.

De ce să incluzi experiențe de voluntariat în CV-ul tău?
Dacă ești în căutarea unui loc de muncă și ai desfășurat activități de voluntariat, ar trebui să te gândești să le incluzi în CV-ul tău pentru a-ți desăvârși profilul.
Experiențele de voluntariat pe CV pot contribui la decizia favorabilă a angajatorului și constituie valoare adăugată pentru recrutor, mai ales dacă implică activități legate de abilitățile profesionale necesare pentru profilul căutat.
Voluntariatul contribuie la îmbogățirea ariei de cunoștințe care pot fi utilizate în domeniul profesional și permit adesea participarea la cursuri de formare importante pentru a-ți îmbunătăți abilitățile.
Aceasta este o oportunitate de a dezvolta abilități care pot fi întotdeauna utile atunci când îți cauți un loc de muncă, în special abilități soft. De exemplu, experiența în coordonarea grupurilor sportive s-ar putea traduce, pe plan profesional, în abilități de conducere și de lucru în echipă, la fel cum voluntariatul în sectorul sănătății ar putea ajuta la dobândirea de abilități precum empatia, stresul de management etc.
Experiențele de voluntariat în CV sunt fundamentale mai ales pentru cei care au terminat recent studiile și pentru cei în general care nu au prea multă experiență anterioară la locul de muncă. Din acest motiv poate fi util să desfășori activități de voluntariat deja în timpul studiilor, pentru a începe cu câteva informații suplimentare de inclus în CV-ul tău.
În orice caz, voluntariatul în CV nu este un atu strategic doar pentru proaspeții absolvenți: dimpotrivă, se poate dovedi important și pentru cei care doresc să schimbe domeniul sau să se repoziționeze pe piața muncii după o lungă perioadă de timp(şomaj, de exemplu).
Menționarea experiențelor tale ca voluntar în CV-ul tău îți va permite să spui ceva foarte personal despre tine, vorbind indirect despre pasiuni, interese și trăsături de caracter.
Este important de reținut, însă, că acest tip de informații ar putea scoate la lumină și detalii nesolicitate, care ar putea influența cumva judecata unor recrutori.
De exemplu, perioadele de voluntariat în organizații politice sau asociații și comunități religioase ar putea trezi prejudecăți în persoana responsabilă cu selecția și, prin urmare, ar fi mai bine să le omiți și eventual să alegi să vorbești despre ele doar în timpul interviului.

Unde se include voluntariatul în CV-ul tău?
În general, activitățile de voluntariat în CV ar trebui incluse după secțiunile dedicate experiențelor profesionale și de studiu.
Evident că este important să acorzi prioritate activităților celor mai conforme cu rolul pentru care ai aplicat, evidențiind pe scurt sarcinile îndeplinite, durata și tipul de voluntariat.
Dacă actualizezi experiențele de voluntariat în CV, amintește-ți să le incluzi și pe profilul tău  LinkedIn, care practic va fi CV-ul tău online.
 
Noi te așteptăm să ni te alături. Vom fi foarte bucuroși să împărtășim cu tine toate proiectele noastre.
 
Aici mai jos ai un formular foarte ușor de completat. Te vom contacta noi cu maximă celeritate.







Asociația Sens Civic va stoca și prelucra datele tale personale în condițiile legii în vigoare la data curentă și doar în scopul desfășurării activităților de voluntariat în cadrul proiectelor asociației.

Sediul legal:
Piatra Neamț - B-dul N. Dăscălescu nr.11, bl. T3
+00 40 747 437 300
senscivic@gmail.com
Birou:
Piatra Neamț - str. Plevnei nr.3

Copyright Asociația Sens Civic

Asociația Sens Civic
Înapoi la cuprins